The World’s Toughest Row

Team Maktub

Naast mezelf, Carl Plasschaert, 41 jaar en papa van Jules (10 jaar) en Max (6 jaar), bestaat team Maktub uit mijn vrouw, Katrien Masschalck en een aantal zeer goede vrienden en familieleden. Zij zullen tijdens de voorbereidingen mijn steun en toeverlaat zijn en er voor zorgen dat ik goed voorbereid aan de overtocht kan beginnen.  

Speciale dank gaat alvast uit naar mijn goede vriend en fysische therapeut Johan De Coninck van ART in Antwerpen. Hij heeft me al eerder succesvol begeleid bij vorige uitdagingen en zal er ook nu weer nauwgezet op toezien dat ik in topvorm aan de start zal staan.

Sowieso ook al een hele grote dankjewel, aan alle mensen die ik nog op mijn pad de komende weken en maanden zal tegenkomen bij de voorbereidingen van deze uitdaging. Want een soloroeier, zou nooit solo de oceaan kunnen oversteken, zonder eerst ontzettend veel hulp van andere mensen op allerlei vlakken. Gaande van de makers van de roeiboot, tot de expert in mindfulness of de voedingsspecialiste en de sponsors.

Maar van waar nu de naam Maktub?

Wie het boek ” De Alchemist ” van Paulo Coelho heeft gelezen, weet waarom! De hoofdpersonage gaat er op zoek naar een schat in Egypte. Tijdens zijn verrijkende reis wordt hij geteisterd door stormen en tegenslagen.  En ondanks zijn perfect gelukkige leven kiest hij voor het onbekende avontuur… Maktub… het Arabische woord voor ‘de weg is reeds uitgestippeld’.  De sfeer in dit boek heeft me geïnspireerd, net als het woord maktub me een zeker motivatie gaf om aan dit avontuur te beginnen. 

 

 

In 2013 ben ik onder begeleiding van hetzelfde team van Engeland naar Frankrijk gezwommen.  Een goede fysische begeleiding en een mooie opbrengst voor het toenmalige goede doel, maakten van deze uitdaging een ongelooflijk geslaagd avontuur.

Bergwandelingen in de zomer en tourskiën in de winter, endurorijden met de motor of parapenten.  Een grote speeltuin van mogelijkheden, waar ik me heerlijk in kan uitleven.

Een volledige Triathlon is 4km zwemmen, 180km fietsen en afsluiten met een marathon van 42km lopen.  In 2016 had ik het geluk om met enkele vrienden hier samen voor te kunnen trainen. De verlossende woorden “you are an Ironman”, klonken echt als muziek in de oren aan de finish.